Területi Innovációs Platform (TIP)

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Nyíregyházi Egyetem (NYE) 2021. április 4-én megalapította a Területi Innovációs Platformot (TIP).

A Nyíregyházi Egyetem tudáscentruma köré szerveződő új TIP a térség innovációs szereplőinek egyszerre biztosít lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma megerősítésére, együttműködések kialakítására és új szakmai alapok létrehozására. A belépő tagok időben értesülnek az aktuális hazai és nemzetközi innovációs pályázatokról, hatékonyabb forrásfelhasználásra lesznek képesek, a tevékenységük során pedig közvetlenül hozzáférnek az egyetem kutatás-fejlesztési kapacitásaihoz, így az innovációs folyamatok aktív résztvevőivé válnak.

A Területi Innovációs Platform ösztönzi a szereplőket az együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázására, a hálózatosodásra, az egyetemi kutatási kapacitások és infrastruktúrák kihasználására, valamint a nagyvállalati és nemzetközi kapcsolatok kialakítására.

A Területi Innovációs Platform szereplők együttműködése érdekében egy-egy térség legfontosabb innovációs szereplőit kívánja összekapcsolni a lehető legszélesebb körben. A TIP-hez való csatlakozásra lehetőség nyílik valamennyi mikro-, kis- és középvállalkozás, nagyvállat, kutatóintézet, startup, klaszter, inkubátor, akcelerátor, kamara illetve egyéb jogi személyek számára.

A kezdeményezés révén a csatlakozott tagok

· aktív résztvevőkké válnak az innovációt érintő országos szakmai programok kialakításában, megismerhetik a legfrissebb KFI szakpolitikai irányokat,

· hatékonyabb forrásfelhasználásra lesznek képesek,

· értesülnek az aktuális hazai- és nemzetközi innovációs pályázatokról és forrásokról,

· közvetlenül hozzáférhetnek az egyetemek által nyújtott KFI kapacitásokhoz és szolgáltatásokhoz.

 

A Nyíregyházi Egyetem-Területi Innovációs Platform alapító nyilatkozata a következő linken tekinthető meg: LINK

A Nyíregyházi Egyetem-Területi Innovációs Platform csatlakozási nyilatkozata a következő linken érhető el: LINK

Amelyet a tti@nye.hu címre szíveskedjenek megküldeni. Amennyiben további kérdése merül föl, kérjük tti@nye.hu e-mail címre küldje meg részünkre.