Fitt-város, fitt egyetem

 
 
2023. május 1-jén Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nyíregyházi Sportcentrum hagyományteremtő szándékkal, a 10. éves Mozdulj Nyíregyháza! jubileuma alkalmából hívta életre a FITT-VÁROS elnevezésű ingyenes családi sport- és egészségnapot. A jó hangulatú rendezvényen a város valamennyi egyesülete és sportszakosztálya képviseltette magát, így a Nyíregyházi Egyetem standjánál az intézmény képzéseinek népszerűsítésén túl az érdeklődők betekintést nyerhettek a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület szakosztályainak munkájába. 
 
A szervezők számos sportos programmal várták a nyíregyháziakat a Continental Aréna küzdőterén, valamint a létesítmény parkolójában, ahol a Városrészek Bajnokságán az Exatrun pályán a Nyíregyházi Egyetem NyErő csapata III. helyezést ért el.  A csapat tagjai: Borsos István, Béres Vivien, Gönczy Ákos, Helmeczi Tímea, Karakó Dorina, Németh Martin, Ujváry Zoltán és Varga Levente egyetemi hallgatók képviselték. A csapatot erősítette Kriuchkov Valentin és Magyar Zsombor az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium középiskolásai. 
 
A rendezvényen a Nyíregyházi Egyetemi Sportegyesület Cheerleading Szakosztály versenyzői fellépésükkel színesítették a programot. A csapat tagjai: Bíró Gréta Dorina,  Deák Helga, Erdős Alex, Gönczy Ákos, Hrubóczki Anett, Kiss Letta, Kovács Kata, Popovics Bettina. Felkészítő edző: Bálint Lilla Veronika.