Két napos Élelmiszeripari Kiállítást és Konferenciát rendeznek a Nyíregyházi Fõiskolán, május 30-31-én. A rendezvényen a szakmai elõadások mellett lehetõség lesz az élelmiszergyártók által kifejlesztett új termékek termékminták kóstolására is.
A konferencia elsõ napján elõadások keretében az érdeklõdõk széleskörûen tájékozódhatnak a régió élelmiszergazdaságának perspektíváiról, a funkcionális élelmiszerek egészség-megõrzõ szerepérõl, a régióban mûködõ kutatóintézetek kutatás-fejlesztési és innovációs eredményeirõl.
A rendezvényen lehetõség lesz az élelmiszergyártók által kifejlesztett új termékek termékminták kóstolására is. Véleményükkel hozzájárulnak a további eredményes fejlesztõmunkához. A résztvevõk megismerhetik a bemutatott termékek egészségmegõrzõ, preventív hatásait és részletes ismertetõt hallhatnak a funkcionális élelmiszerekrõl.
Rendezvényen a szervezõk egy asztalhoz kívánják ültetni az élelmiszeripar meghatározó szereplõit, a termelõ, a feldolgozó, a kutató-fejlesztõ és a fogyasztói szférát abban a reményben, hogy ezek a saját területüket képviselõ szakemberek a szakmai bemutatkozást és konzultációt követõen képesek lesznek meghatározni az élelmiszergazdaságunk további irányvonalait.
A program minkét nap 10 óra kezdõdik a Nyíregyházi Fõiskola C épületének 115-es elõadójában.
- Bíró -
Meghívó az eseményre
A rendezvény programja
A bõvebben a konferencia céljairól