Rektori elismerő oklevelet kaptak

Rektori elismerő oklevelet adott át 2022. június 14-én az intézmény dísztermében Vassné prof. dr. Figula Erika, a Nyíregyházi Egyetem rektora, azoknak a gépészmérnök szakos hallgatóknak, akik az intézményt képviselve helyezést értek el az országos szakmai versenyeken az elmúlt hónapokban.

 

Az egyetemi hallgatók számára meghirdetett VIII. Országos Hegesztési Versenyen a másod éves gépészmérnök hallgatók alkotta „NYE-Welders” nevű csapata 7. helyezést ért el. Sikeres szereplésükért rektori dicséretben részesültek a csapat tagjai: Bakó Zoltán, Kovács Tamás és Skorcov Gergő. A dobogó legfelső fokára állhattak fel a harmad éves gépészmérnök hallgatókból álló „COllégák” nevű csapat tagjai. Kiemelkedő szereplésükért, a versenyen elért 1. helyezésért rektori elismerő oklevelet vehetett át Rezes Gábor, Fazekas Csaba, Józsa Vincze Ákos és Rezes Martin.

Az országos online CAM programozó versenyen a Nyíregyházi Egyetemről 2 csapat versenyzett. A harmad éves gépészmérnök hallgatókból álló „NYE-G73” nevű csapata kimagaslóan szerepelt, és megszerezte a 2. helyet. Teljesítményükért rektori elismerő oklevelet kapott Lakatos Ernő Batári Bence és Pál András. Míg a másod éves gépészmérnök hallgatók alkotta „ZTG22” nevű csapat 8. helyezést ért el, a versenyen való eredményes szerepléséért Kovács Tamás, Nyeste Zita és Skorcov Gergő hallgatók vehettek át oklevelet.

 

"Nagyon fontos és külön öröm a Nyíregyházi Egyetem számára, hogy hallgatói több országos versenyen méltóképpen és nagy sikereket elérve képviselik az intézményt. Mutatja ez az itt folyó szakmai munka eredményességét, de egyúttal köszönet illeti a felkészítő tanárok áldozatos munkáját, így Dr. Szigeti Ferenc, Százvai Attila és Benkő Balázs tevékenységét" - emelte ki az egyetem rektora az ünnepséget követően.

 

További hír a www.szon.hu oldalán: https://www.szon.hu/helyi-kozelet/2022/06/egyetemistak-oriasi-fegyverte…