Fontos határidõk, azaz közeledik a vizsgaidõszak

Elkezdõdött a visszaszámlálás, hamarosan vége a szorgalmi idõszaknak. A Nyíregyházi Fõiskolán szinte mindenki a vizsgaidõszakra készül. Felmerül a kérdés, milyen fontos határidõkre érdemes odafigyelni a nappali tagozatosoknak a megméretetés elõtt és közben? Errõl kérdeztük Márföldi Józsefnét, a Tanulmányi Osztály vezetõjét. A vizsgaidõszak 2006. december 19-én kezdõdik és 2007. január 26-ig tart. A vizsgákra már december 4-én 6 órától lehet jelentkezni a NEPTUN-rendszeren keresztül, míg a leckekönyvek átvételére december 11-tõl, ügyfélszolgálati idõben van lehetõség.

A nemrég életbelépett változás, hogy a vizsgára jelentkezés illetve annak visszavonására a számonkérést megelõzõ munkanapon 16 óráig végezhetõ el.

Az érdemjegyeket tartalmazó indexek végsõ leadási határideje: az utolsó vizsga napja, január 26. A Tanulmányi Osztály vezetõje kéri a hallgatókat, hogy a vizsgaeredményeket eddig az idõpontig szíveskedjenek bejegyeztetni az oktatókkal. Fontos, hogy a félév zárásakor a leckekönyvben és a NEPTUN-ban is szereplõ osztályzatokat veszik figyelembe.

Az elõzetes tantárgyfelvételre a 2006/2007-es tanév második szemeszterére január 16-tól, az órarend végleges kialakítására február 10-ig van lehetõség.

- Bíró Zsolt -