Száz pont is kevés volt a gyõzelemhez

Kedden este hazai pályán veszített mérkõzést a Nyíregyházi Fõiskola SE férfi Nb2-es kosárlabdacsapata a Teva Debrecen ellen. Az elsõ félidõben nagyon szoros mérkõzést láthatott a közönség, hiszen hol döntetlen, hol pedig 5 pontos hazai vagy vendégvezetés volt látható az eredményjelzõn. A fõiskolások védekezése sok helyen nem volt megfelelõ, amit a hajdúságiak könnyen pontra tudtak váltani. 

Helyenként jól muzsikáltak a Hegedûs tanítványok

A nagyszünetre 12 pontos vendégelõnnyel vonultak a fiúk. A folytatásban már bátrabban támadtak a Hegedûs tanítványok, ám a távoli dobások sikertelensége, valamint a szellõs védelem ismét megbosszulta magát, s a harmadik negyed végére már 30 pont volt a különbség a két egylet között.

A zárószakaszban azonban ismét magára találtak a NYFSE játékosa, de ez kevés volt a sikerhez. Így alakult ki tehát a 100-114-es végeredmény a Teva javára.

A bajnoki folytatás nem lesz egyszerûbb a nyíregyházi fõiskolások számára, hisz az eddig remekül teljesítõ Nagykálló otthonába látogatnak, december 4-én, hétfõn.

- Fejben nem voltunk eléggé a mérkõzésen, valamint a sok hibás távoli kísérleteink, az eladott labdák okozták a vendéggyõzelmet. Gratulálok az ellenfélnek - értékelte a látottakat Hegedûs Ferenc, az NYFSE edzõje

Balogh Gyula